Leerlingen in de bovenbouw van de middelbare school hebben door de beperkende Covid-maatregelen de afgelopen periode niet altijd goed (en volwaardig) onderwijs gekregen. De ene leerling wist zich prima te redden en heeft misschien wel meer geleerd, de andere leerling, soms zelfs in dezelfde klas, heeft door een andere aanpak, ondersteuning of complexere thuissituatie dit geheel anders ervaren en minder geleerd.
Om leerlingen in de bovenbouw de komende periode extra te ondersteunen heeft het Ministerie van OCW Kennisnet gevraagd om te komen tot een coherent (en compact) aanbod om leerlingen voor te bereiden op de komende centraal examens en/of schoolexamens. Dit gaat plaatsvinden middels webinars, het aanbieden van kwalitatief goede kennisclips en/of online uitleg, met als basis de examenprogramma’s met een afsluitend centraal examen voor alle vakken (vmbo TL/GL, havo en vwo). Tevens worden de centrale examens uit de afgelopen 5 jaar overzichtelijk gebundeld in één omgeving.
Om bovengenoemde opdracht goed te vervullen zijn is Kennisnet op zoek naar docenten en leermiddelenexperts die kunnen helpen bij een de volgende onderdelen:

  • Verzorgen van de vakinhoudelijke webinars of het eventueel ondersteunen en/of moderen van de webinars (zoals het beantwoorden van vragen van leerlingen)
  • Selecteren/verzamelen van de beschikbare uitleg/kennisclips per onderwerp/domein
  • Meedenken (of wellicht actief inbrengen) van de onderwerpen die nog niet te vinden zijn op het internet en de wijze waarop deze worden aan/ingevuld
  • Verzorgen van (digitale) uitleg van examenopgaven 2021 (richting tijdvak 2) per vak/niveau

Wil je mee helpen? Klik hier voor het formulier zodat je je aanbod door kan geven. Kennisnet neemt dan zo snel mogelijk contact met je op!