Op 14 februari 2020 vindt de jaarlijkse Docentendag Maatschappijleer plaats in Den Haag. Een dag boordevol lezingen, workshops en excursies en dé plek om ervaringen uit te wisselen met vakcollega’s en inspiratie op te doen voor in de les.

De hoofdlezing is dit jaar in handen van strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq. Zij is onder andere de advocaat van Marianne van Ooyen-Houben, de klokkenluider over beïnvloeding van rapporten bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ook spande mr. Ficq een rechtszaak aan tegen de tabaksindustrie vanwege het bewust benadelen van de gezondheid van mensen én verdedigde ze Badr Hari en Dino S.

Dankzij haar jarenlange ervaring kan zij docenten handvatten meegeven om de beginselen van de rechtsstaat op een aansprekende manier over te brengen in de les.

Na de hoofdlezing volgen twee keuzerondes waarin docenten kunnen kiezen uit lezingen, workshops en excursies. De dag wordt afgesloten met een theatercollege. Natuurlijk kunnen docenten ook nieuwe programma’s en lesmaterialen ontdekken op de informatiemarkt, waar deze editie 31 organisaties vertegenwoordigd zijn.

Voorafgaand aan de Docentendag vindt op donderdag 13 februari de Docentenavond Maatschappijleer plaats in de Gotische zaal van Paleis Kneuterdijk. Het thema van de Docentenavond is ‘politiek en media’.

Meer informatie over het programma en inschrijven vind je op www.prodemos.nl/docentendag

Voorafgaand aan de Docentenavond is op donderdag 13 februari de NVLM-jaarvergadering (om 16.30 uur bij ProDemos: Studio Dudok – ingang via het Bezoekerscentrum). Je kunt je bij de aanmelding voor de Docentendag en/of – avond ook hiervoor aanmelden.