Programma docentendag en -avond

Op vrijdag 14 april 2023 organiseert ProDemos in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de jaarlijkse Docentendag Maatschappijleer in de Grote Kerk te Den Haag. Op donderdagavond 13 april is de Docentenavond, ditmaal in het Oranjehotel te Scheveningen. Van beide is het programma bekend.

Docentendag

Tijdens de Docentendag kun je voor twee rondes zelf een keuze maken uit het aanbod lezingen, workshops en excursies. Ga bijvoorbeeld mee op excursie naar de politieke redactie van de NOS of naar het Kabinet van de Koning. Leer meer over inclusief lesmateriaal tijdens een workshop van Uitgeverij Deviant of ga tijdens een workshop van de VPRO aan de slag met Tegenlicht in de klas. Meer zin in het bijwonen van een interessante lezing? Rudy van Belkom gaat in op informatietechnologieën die jongeren gebruiken en wat jongeren ons daarover kunnen leren. Dr. Isolde de Groot vertelt tijdens haar lezing over democratische participatie in het onderwijs en democratisch engagement onder jongeren.

Op de informatiemarkt, die tijdens de dag vrij te bezoeken is, kun je nieuwe materialen en programma's ontdekken. Dit jaar staan er 35 organisaties met een stand op de informatiemarkt. Denk aan het Expertisepunt Burgerschap, Amnesty International, Stichting Stem op een Vrouw en verschillende uitgeverijen.

Kijk voor het volledige programma en inschrijven op de pagina's van Prodemos.

Docentenavond

Op donderdagavond 13 april, de avond voorafgaand aan de Docentendag Maatschappijleer, vindt de Docentenavond plaats in het Oranjehotel op Scheveningen. Het Oranjehotel was de bijnaam voor de Scheveningse gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Docentenavond bezoeken we deze plek en kun je kennisnemen van de verhalen van hen die hier opgesloten zaten. Schrijfster Lale Gül verzorgt de hoofdlezing tijdens de avond. Ze vertelt over het belang van vrijheid en de prijs die je daarvoor betaalt. Malou Holshuijsen is moderator van de Q&A met Lale Gül.

Kijk voor het volledige programma en inschrijven op de pagina's van Prodemos.