Jaarlijks organiseren de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) en ProDemos de Docentendag Maatschappijleer. Deze vakconferentie is al meer dan 30 jaar een begrip in de maatschappijleerwereld. De Docentendag is een uitgelezen ontmoetingsplek voor u en uw collega’s die zich professioneel met het vak bezighouden. Op www.prodemos.nl/docentendag vindt u meer informatie.

Terugblik Docentendag 2019

De editie van 2019 vond plaats op vrijdag 15 februari. Een groot deel van het programma vond plaats in de Grote Kerk in Den Haag, een ander deel bij ProDemos en bij verschillende Haagse instituties. De openingslezing werd verzorgd door Erik Akerboom, korpschef van de Nationale Politie. De afsluiting was in handen van Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. U vindt het verslag van de dag op de website van ProDemos

Avondprogramma: 14 februari 2019

De avond voorafgaand aan de Docentendag vond voor de liefhebber het avondprogramma plaats. Ook dit programma had een prachtige locatie, namelijk de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Tijdens deze avond stond de herziening van het parlementaire stelsel centraal (n.a.v. de Commissie Remkes). Het verslag van de avond vindt u hier.