Docentendag en -avond Prodemos en NVLM

Elk jaar organiseert ProDemos, in samenwerking met de (NVLM), de jaarlijkse Docentendag Maatschappijleer in de Grote Kerk te Den Haag: d├ę vakconferentie voor docenten (in opleiding) maatschappijleer, -kunde, -wetenschappen en burgerschap. Op deze dag kun je inspiratie opdoen, lezingen bijwonen, workshops volgen, kennisnemen van nieuwe lesmethoden en met vakgenoten ervaringen uitwisselen. Voorafgaand aan de Docentendag vindt de avond ervoor de Docentenavond plaats. Dit omvat een korter programma met interessante lezingen en discussie en een gezellige nazit.

Tijdens de Docentendag kun je voor twee rondes zelf een keuze maken uit het aanbod lezingen, workshops en excursies. Ga bijvoorbeeld mee op excursie het Kabinet van de Koning. Leer meer over inclusief lesmateriaal tijdens een workshop van uitgeverijen of maak en bekijk tijdens een workshop materiaal voor je leerlingen. Meer zin in het bijwonen van een interessante lezing? Een groot aantal sprekers en deskundigen spreekt over onderwerpen als informatietechnologie├źn en jongeren, over democratische participatie en engagement, over burgerschap in het onderwijs.

Op de informatiemarkt, die tijdens de dag vrij te bezoeken is, kun je nieuwe materialen en programma's ontdekken. Dit jaar staan er tientallen organisaties met een stand op de informatiemarkt. Denk aan het Expertisepunt Burgerschap, Amnesty International, Stichting Stem op een Vrouw en verschillende uitgeverijen.

Kijk voor het volledige programma en inschrijven op pagina's van Prodemos:
Docentendag
Docentenavond